Blog

Zo richt je jouw kantoor op de juiste manier in!

Een onderneming runnen neemt veel tijd in beslag. Je dient op de hoogte te zijn van wat er speelt op de bedrijfsvloer, maar er daarnaast ook voor te zorgen dat de klanten tevreden zijn. De menselijke factor is in bijna elk bedrijf onmisbaar. Het is daarom ook erg belangrijk dat je hier als ondernemer veel tijd, geld en energie in steekt. Een van de onderdelen waarmee je laat zien dat je personeel waardevol is, is door te zorgen voor een netjes ingericht kantoor. 

 

Laat het team meedenken

Als je het kantoor opnieuw in wilt richten is het belangrijk dat je het team mee laat denken. Wat zien zij graag anders en hoe ga je dat regelen? Probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich op het werk op zijn of haar gemak voelt en schaf de juiste kantoormeubelen aan. Mocht je een groot bedrijf hebben, dan is het belangrijk dat je deze taak doorgeeft aan een manager van een bepaalde afdeling. Denk er hierbij wel goed over na of je elke afdeling er soortgelijk uit wilt laten zien of dat je er vrede mee hebt als elke afdeling uniek is. 

Koop meubels van een hoge kwaliteit

Bij het kopen van nieuwe meubels voor op het kantoor is het erg belangrijk dat je rekening houdt met de duurzaamheid. Je kunt vaak beter hier eenmalig wat meer geld aan uitgeven. Duurdere meubels gaan over het algemeen langer mee waardoor je pas later weer nieuwe meubels hoeft te kopen. Bovendien behoudt goed meubilair ook enigszins zijn waarde. Houd bij het kopen van nieuw meubels ook rekening met de Arbowet. Zo staat hier bijvoorbeeld in vermeld dat het belangrijk is dat men een ergonomische werkhouding kan hanteren. Een goede werkhouding zorgt er overigens voor dat de productiviteit omhoog gaat. Bovendien heeft het team ook minder last van lichamelijke ongemakken en dat zie je terug in de hoeveelheid verzuim.

 

Zorg voor goedwerkende producten op het kantoor

Als iets vervelend is het wanneer producten niet goed werken. Zo is het bijvoorbeeld erg irritant als een koffiezetapparaat steeds onderhouden moet worden of als een printer traag print. Zorg er daarom ook voor dat je zorgt voor een goedwerkende koffiezetapparaat en printer. Let er bij de printer wel op dat je de juiste inkt aanschaft. Zo functioneert een HP printer vrijwel alleen goed met HP inktcartridges. Mocht je momenteel nog geen printer op het werk hebben staan, kijk dan of een HP 903xl iets voor je is. Dit is een prachtig afgewerkte printer waar je jarenlang profijt van kunt hebben. 

Geef een reactie