Blog

4 Leuke plantensoorten voor in je tuin

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel. Je wil een leuke en mooie tuin maar je wil het liefst weinig tot geen onderhoud aan deze tuin. Ook wil je een beetje variatie is het aantal en soorten planten en bloemen om een gezellige sfeer te creëren. In deze blog zal ik een aantal plantensoorten toelichten die fleurig en makkelijk zijn voor in je tuin. Zo kun jij in de zomer heerlijk in je mooie tuin genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft en misschien ook wel van een glaasje wijn. Lees vooral verder en laat je inspireren. 

Clematis 

Deze unieke plant zul je in niet veel tuinen terugvinden. De clematis is een kleurrijke plant die van jouw balkon of tuin een groene oase kan maken. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende soorten en variaties zoals bijvoorbeeld bladverliezend en groenblijvend. De clematis wordt meestal op een hekwerk gebruikt omdat dit het mooiste effect geeft. Deze planten blijven zowel in de zomer als in de winter mooi en goed wat dus betekent dat je er weinig onderhoud aan zult hebben. Combineer verschillende kleuren en maar het zo vrolijk en fleurig als je zelf wilt.   

Lavendel

De lavendel plant is opvallend door zijn felle paarse kleur en de sterke geur die de plant afgeeft. Deze plant wordt vaak gebruikt als sierplant in een tuin om de boel op te fleuren. Aan de mensen die graag lavendel in hun tuin willen plaatsen zou ik adviseren er een grote oppervlakte voor te reserveren. Een grote zee van lavendel maakt zeker een enorme indruk op mensen die je tuin betreden en ruikt ook nog eens mega lekker. Deze plant is gek op zon en heeft verder niet veel onderhoud nodig.   

Trachelospermum jasminoides

Deze bloeiende plant is een vrolijke en volle toevoeging aan je tuin. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren met veel groen. De Trachelospermum jasminoides is ook een klimplant die vaak op hekwerken en balkons worden gebruikt. De kleuren wit en rood worden het meeste gebruikt in tuinen. Vooral als je een grote tuin hebt is deze plant zeer geschikt voor opvulling en het maakt je tuin ontzettend kleurrijk.   

Rozenstruik 

Deze bekende rozenstruik is heel geliefd en populair. Je ziet ze terug in vele tuinen en deze planten blijven langdurig mooi. De rozenstruik heeft weinig onderhoud nodig en vult net als alle andere bovenstaande planten je tuin mooi op. De rode en witte rozenstruik is het meest voorkomend en wordt in tegenstelling tot de andere plantensoorten vaak op de grond gebruikt.

Geef een reactie