Blog

Duurzamer leven doe je zo!

We moeten zuinig zijn op de wereld waarop we mogen leven. We hebben er namelijk maar één! Daarom is het van belang dat we allemaal een beetje milieubewuster gaan leven. Een groot verschil kunnen we alleen maken als we het samen doen. Daarom lees je in de blog een aantal handige en eenvoudige tips waarbij je een bijdrage levert aan het milieu en voor jezelf een duurzamer leven creëert. Alle kleine beetjes helpen.

Vervoer

Deze tip hoor je waarschijnlijk heel vaak wat betreft milieuvriendelijk zijn. Pak eens wat vaker de fiets en laat die  auto lekker thuis staan. Naast dat je minder vervuilende stoffen uitstoot ben je ook een stuk sportiever wanneer je de fiets pakt. Veel beweging is goed voor je gezondheid. De fiets is een van de meest milieuvriendelijke wijze om jezelf te verplaatsen van A naar B.  Ook wanneer je afstanden moet afleggen die te lang zijn om met de fiets te doen is het openbaar vervoer nog steeds een betere optie dan een auto. Door samen te reizen zijn er minder vervoersmiddelen die vervuilende stoffen kunnen uitstoten.   

Water besparen

Er zijn ontzettend veel manieren om minder water te verbruiken. Allereerst kun je enorm veel water besparen door minder lang te douchen. Hoe heerlijk het ook is om een half uur onder de douche te staan, het verbruikt onnodig ontzettend veel water. Een andere handige en simpele tip om minder water te verbruiken is het niet volledig doorspoelen van het toilet. Vaak is het onnodig om het toilet volledig door te laten spoelen en daarom bespaar je water door het eerder te stoppen. Ook kun je rekening houden het draaien van je was. Ga niet halve wasmachines draaien maar wacht tot de ton vol is. Door alles in een keer te wassen kun je vele was rondes besparen en dus ook veel water. 

 

Daarnaast is er momenteel een opkomende trend waarbij je bespaard op het kostbare water uit de kraan, namelijk een regenton. Een regenton is een ton die je in de tuin kunt zetten om regenwater op te vangen. Er zijn namelijk genoeg dingen waarbij het onnodig is om kraanwater te gebruiken en regenwater hetzelfde effect heeft. Een regenton geeft overigens een zeer stijlvolle uitstraling aan je tuin. Je kunt het zien als gratis water waardoor je minder kostbaar water kunt gaan gebruiken.

Recyclen

Als laatste tip voor een duurzamer leven is het recyclen. Het neemt maar weinig tijd in beslag en heeft een groot effect als we allemaal er meer op letten. Je afval scheiden en het inleveren van oude spullen kan een enorme bijdrage leveren aan het milieu. Het is immers nooit te laat om te beginnen met recyclen. 

Geef een reactie