Blog

Maak je huis geordend

Ben je van jezelf nog wel rotzooi maker of kan je in je hoofd niet dingen goed ordenen? Dan is het lezen van de blog wellicht wat voor jou! Ben je vaak druk met werk en heb je geen tijd hierdoor om elke dag jouw huis op te ruimen en te schoonmaken, dan kunnen de tips die in deze blog staan jou uitstekend helpen. Vaak onderschatten mensen hoeveel een huis moet worden opgeruimd, vooral als je alleen woont omdat je alles zelf moet doen. Om tijd hierop te besparen kunnen elke tips je heel erg helpen. Ten eerste, wanneer je jouw huis wilt ordenen is het schoonmaken van het huis stap 1. Wanneer je jouw huis wilt ordenen, maar het huis is nog vies en de keuken staat nog bijvoorbeeld vol met een vieze pan, dan gaat het niet werken. Als je daar klaar mee bent zijn hieronder enkele tips en producten die het ordenen helpen.

Geef spullen een vaste plek

Net als in een magazijn van een bedrijf heeft elk product een eigen locatie, dit geeft een goed overzicht en het geeft rust. Dit kan je ook doen voor in jouw huis. Wanneer elke pan of elk product een vaste plek krijgt kan je ook sneller opruimen, want anders doe je maar wat. Wanneer er producten overblijven die geen vaste plek hebben, stop die dan in een doos met alle andere producten.

Ordenen in de keuken

Gebruik jij veel nootjes of thee kruiden in de keuken en wil je dit netjes ordenen, dan kunnen gripzakjes handig zijn. Hierin kan je bijvoorbeeld jouw thee kruiden instoppen zodat het geen rotzooi geeft in de keuken. Daarnaast zijn stazakken ook heel handig wanneer je vaak noten eet, bijvoorbeeld bij je ontbijt met yoghurt. Dit soort zakjes zijn ideaal voor voedingswaren, maar ook voor andere kleine items zoals knopen of pillen.

Maak een checklist of schema

Net als bij bedrijven maken zij eerst een plan voordat zij aan de slag gaan. Koop een groot board of pak een boekje en schrijf daar de dingen op die je moet doen om het huis te ordenen. Wanneer je met meerdere mensen in een huis woont kun je een planning en verdeling maken zodat het overzichtelijker wordt voor iedereen. Hang vervolgens de lijstjes op jouw koelkast of ergens anders in huis zodat je het nooit uit het oog verliest en aan wordt herinnerd om aan de slag te gaan. Als laatste is het routine werken heel goed, maak elke zondag van de week bijvoorbeeld schoon.

Geef een reactie