Blog

Mooie plekken in Nederland

Misschien ging je voorheen altijd wel op vakantie naar het buitenland en had je eigenlijk nog niet zoveel van je eigen mooie landje ontdekt. Dan is het nu de kans om dat wel eens te gaan doen. Nederland kent namelijk talloze mooie steden en dorpen waar jij misschien nog nooit bent geweest of misschien nog niet eens van hebt gehoord. Dan is het nu de kans om je eigen mooie kikkerlandje eens te ontdekken en op stap te gaan. Helaas is nu niet alles mogelijk maar gelukkig zijn vakantieparken nog open voor vermaak. Hier wat tips als je op zoek bent naar een leuke vakantie bestemming.

Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden behoren natuurlijk tot de mooiste plekken in Nederland: wat zijn ze eigenlijk verbluffend mooi! De brede zandstranden, de wind in de duinen, de prachtige wandel- en fietspaden, de gezellige dorpjes met hun heerlijke terrasje: dit is Nederland vakantieland op zijn best, zéker als het weer meezit. Wat alle eilanden gemeen hebben, zijn de brede zandstranden en de prachtige duingebieden, maar ieder eiland is ook weer uniek op zich. Onze Waddeneilanden beschikken over heel wat leuke vakantieparken en hotels, dus keuze genoeg!

Zeeland

Een niet te ontbreken vakantie bestemming in ons eigen landje is Zeeland. Waar je ook bent in Zeeland, binnen een kwartier sta je aan de heerlijke kust. Zeeland is bij uitstek geschikt voor watersporten, maar ook perfect voor lange dagen aan uitgestrekte zandstranden of wandeltochten in de natuur. Het is ook de provincie van de polders en de lange dijken, waar je heerlijke fietstochten kunt maken. Een bezoek aan het oer-Hollandse Deltapark Neeltje Jans mag natuurlijk niet ontbreken. Behalve de indrukwekkende Deltawerken bekijken, kun je hier ook naar een waterpretpark of het zeeaquarium bezoeken. Zeeuwse gezelligheid en verse mosselen vind je in historische stadjes als Veere, Middelburg, Domburg en Vlissingen, of het ook bij jongeren iconische vakantiestadje Renesse. Dus boek lekker een vakantiepark zeeland en je komt je vakantie wel door!

Veluwe

De Veluwe vormt een van de grootste, mooiste en ook veelzijdigste natuurgebieden van Nederland. Je kunt fietsen en wandelen door het prachtige bos- en heidelandschap dat ooit gevormd is door stuwwallen uit de ijstijd. En wat dacht je van de vele ruiterpaden en de mountainbikeroutes? Ook voor een avontuurlijke vakantie kan je hier dus goed terecht en het barst op de Veluwe van de mooie plekjes. In de vlakbij elkaar gelegen nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom spot je edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën en de zeldzame boommarter.

Geef een reactie