Blog

Ga jij op citytrip naar Venetië? Dit zijn de beste tips!

Venetië is één van de mooiste steden in Europa. Ook is de stad relatief druk en zijn veel dingen er aan de prijzige kant. Er zijn echter een aantal handige trucs waardoor je de grootste drukte kunt ontlopen en relatief goedkoop je reis naar Venetië kunt maken. Ben jij benieuwd hoe je dit doet en welke dingen je in Venetië verder absoluut niet mag missen? Lees dan snel verder voor de beste tips bij jouw stedentrip Venetië!

Op citytrip naar Venetië? Boek buiten het hoogseizoen om

Venetië is een ontzettend mooie stad, maar het kan er ook erg druk zijn. Veel toeristen van over de gehele wereld trekken naar het prachtige Venetië. Je doet er dan ook goed aan om Venetië – waar mogelijk – in het laagseizoen te bezoeken. Ga je toch in het hoogseizoen naar Venetië? Geen zorgen, hieronder lees je ook een aantal tips die voorkomen dat jij teveel last moet hebben van de drukte in deze toeristische trekpleister. 

De drukte ontvluchten? Ga naar Castello en Canneregio

Zoals eerder beschreven kan het soms erg druk zijn in Venetië. Venetië zelf heeft nog maar zo’n vijftigduizend inwoners, waar dat kort na de Tweede Wereldoorlog wel 250.000 inwoners waren. Op dit moment trekken veel locals weg uit Venetië, mede doordat de stad steeds mee overgenomen wordt door toerisme. Wil je tijdens jouw stedentrip Venetië meer zien van het lokale leven en weg uit het drukke toerisme? Dan kun je het beste de wijken Castello en Canneregio bezoeken. Deze wijken zijn erg populair bij de lokale bevolking. Een belangrijk extra pluspunt: je kunt hier heerlijk écht Venetiaans dineren. 

De Venice Pas aanschaffen

Wil je Venetië op de beste manier ervaren? Schaf dan een Venice Pass aan. Deze kaart geeft je onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, dit vindt in Venetië plaats per waterbus. Ook kun je met de waterbus steden in de omgeving bezoeken, zoals Burano. Daarnaast verschaft deze pas je de toegang tot een gondeltocht over de Venetiaanse wateren, een app met audiogids die je op de gondel kunt beluisteren én je krijgt toegang tot het alom bekende Dogepaleis. 

Het San Marcoplein

Dit plein ligt in het hart van de stad. Aan het plein vind je het Dogepaleis, de klokkentoren, de Torre dell'Orologio en de Basilica de San Marco. In dit rijtje staan de meest unieke bouwwerken en mooiste bezienswaardigheden van Venetië, die je dan ook absoluut gezien moet hebben. 

 

Geef een antwoord