Blog

Hoe maakt iemand er een leuke uitgaansavond van?

Wanneer alles weer open is en het weer veilig is om te doen, dan kan iedereen er zeker van zijn dat alle clubs weer compleet vol zitten. Leest u dit in coronatijd? Dan is het iets om naar uit te kijken. Leest u dit nadat de pandemie over is? Dan zijn het goede tips om op te volgen. Hier is hoe iemand een leuke uitgaansavond voor elkaar krijgt!

Voorbereiding

Een goede uitgaansavond begint eigenlijk al dagen van tevoren. De nacht van het uitgaan zal waarschijnlijk niet veel slaap met zich mee brengen. Het is dus een goed idee om de dagen ervoor te proberen om zo veel mogelijk slaap in te halen. Natuurlijk zal dit niet altijd lukken. Het kan voorkomen dat het niet lukt om meer te slapen of misschien was de nacht uitgaan een spontaan idee. Dan is het zeker belangrijk om genoeg slaap te krijgen de dagen na. Een ander belangrijk deel van de voorbereiding is er zeker van zijn dat er tijd voor is om uit te gaan. De dag, misschien wel meerdere dagen, na het uitgaan zult u nog wel moe zijn. Zijn er belangrijke afspraken of dingen om te doen? Dan kan het handiger zijn om een weekje te wachten. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Sommige mensen zullen geen problemen hebben, terwijl andere mensen voor drie dagen kunnen slapen.

Als laatste voorbereidingstip: neem geen waardevolle spullen mee. Denk bijvoorbeeld aan horloges, dure accessoires of een pinpas. Het is handiger om contant geld mee te nemen, om twee redenen. Allereerst geeft dit een budget, waardoor u zeker weet dat er niet te veel uitgegeven wordt. Daarnaast zal er minder gestolen kunnen worden, indien dit gebeurt.

Drankjes

Op het moment zelf kan het grappig zijn, maar de dag erna bent u er vast niet zo blij mee: veel drinken. Zeker wanneer er doordeweeks eigenlijk geen alcohol gedronken wordt, is het geen goed idee om overmatig te drinken op een avondje uit. Het lichaam is dit niet gewend en zal er dus niet goed mee om kunnen gaan. Ook brengt het u en uw vrienden in gevaar. Alcohol zorgt ervoor dat er niet meer helder gedacht kan worden, wat voor problemen kan zorgen. Drink daarom verantwoordelijk en niet te veel. Laat geen glas onbemand staan. U weet maar nooit wat voor mensen er in een club zijn. Er kan van alles in een glas gegooid worden, wat natuurlijk erg gevaarlijk kan zijn. Hieraan gelinkt staat de tip om geen drugs van mensen aan te nemen en ook niet te veel drugs nemen. Merkt u dat het geen dag lukt om zonder drugs te gaan? Dan kan het handig zijn om hulp te zoeken en in behandeling drugsverslaving te gaan.

Drink door te avond heen en voor het slapengaan genoeg water. Dit is gezonder voor het lichaam en zal de kater van de volgende dag verminderen.

Plannen

Wanneer u met vrienden uitgaat, is het handig om wat plannen te maken. Denk bijvoorbeeld aan wat jullie gaan doen als jullie gescheiden raken of wanneer er iets gebeurd is. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig thuis komt, is het een goed idee om vervoer te regelen. Misschien is dit een vriend die niet mee ging of een taxi, maar het kan ook een vriend zijn die wél meeging en sober is gebleven. Een sobere lid van het team kan ook helpen om niet in de problemen te raken. Zij kunnen namelijk nog helder nadenken, na een avondje uit.

Geef een reactie