Blog

Vloeren vergelijken, voor welke vloer kies jij?

Een vloer is een belangrijk element van je woning. Het ligt tenslotte in iedere kamer van je huis. Samen met de muren en het plafond vormen ze toch de basis van je woning. Vanuit deze basis kan je vaak verder inrichten en meubileren. Daarom is de juiste vloer kiezen ook zo belangrijk en vaak ook nog eens ontzettend lastig. Er zijn inmiddels namelijk zoveel vloeren op de markt waaruit je kan kiezen. Daarom hebben we in dit blog alle vloeren voor je op een rijtje gezet met de belangrijkste kenmerken.

Laminaat

De meest populaire vloersoort van dit moment in Nederland is waarschijnlijk toch wel laminaat. Een laminaat vloer is eigenlijk een vloer die overal precies een beetje tussen hangt en eigenlijk over het algemeen wel het beste scoort op alle vlakken. Zo is deze vloer bijvoorbeeld ontzettend makkelijk om te leggen. Veel mensen kiezen er dan ook voorop dit zelf te doen maar je kan het uiteraard ook laten doen. Daarnaast is deze vloersoort ook niet zo prijzig. Voor een houten vloer moet je namelijk flink wat meer neerleggen op de toonbank. De laminaat vloer is daarnaast ook zeer gebruiksvriendelijk en heeft weinig onderhoud nodig. De vloer kan goed tegen een stootje of spatje en zal niet snel beschadigd raken. Wonen er ook kinderen en/of huisdieren in de woning? Dan wordt laminaat bijna altijd boven een houten vloer verkozen. Sommige modellen zijn namelijk bijna niet van echt te onderscheiden.

Hout

Ook een zeer populaire vloersoort is hout. Vooral de eikenhouten vloeren zijn nog steeds razend populair. De prijs is het enige wat er voor zorgt dat men iets minder enthousiast is. Voor een echt houten vloer betaal je namelijk wel de hoofdprijs. Dit maakt dat veel mensen toch liever kiezen voor laminaat. Toch betaald deze vloer zich op lange termijn wel terug. Een houten vloer kan je namelijk met gemak vijftig jaar laten liggen terwijl een vloer van laminaat maar tien of twintig jaar mee gaat. Veel mensen denken dat een houten vloer lastig te onderhouden is maar dat valt eigenlijk ontzettend mee mits de vloer wel eens in het jaar op de juiste manier behandeld wordt. Welke soort model het meest geliefd is? Dat is dan toch wel de houten visgraat vloer.

Tegels

Tegels zijn vooral populair in de badkamer of keuken maar eigenlijk ook geschikt voor het hele huis. Deze vloer is net zoals de houten vloer wel wat prijziger maar ook duurzaam. Tegels zijn ontzettend sterk, slijtvast en hebben voornamelijk een prachtige, moderne uitstraling. Ook is deze vloer perfect voor vloerverwarming dus mocht je snel last krijgen van koude voeten in de winter dan is deze vloer er zeker een om over na te denken.

Geef een reactie