Blog

Kan jouw tuin ook wel een opfrisser gebruiken?

Het is inderdaad nog winter maar het duurt niet lang meer voordat de lente alweer om de hoek komt kijken. Vorig jaar werden we eind maart al blij gemaakt met heerlijk weer. De zon liet zich veelvuldig zien en ook de temperatuur steeg met enige regelmaat tot boven de 20 graden. En dat vonden we totaal niet erg! We konden tijdens het thuiswerken gewoon lekker in de tuin zitten of een ommetje maken tijdens de pauze in het zonnetje. Om ons daar dit jaar ook alvast weer een beetje op voor te bereiden hebben we hier een aantal tips waarmee jij je tuin alvast een frisse uitstraling geeft.

Nieuwe tuinmeubelen

Ben jij een echte liefhebber van de tuin? Dan is de loungehoek waarschijnlijk jouw favoriete plek. Meestal is dit een plek dicht bij het huis of heerlijk in de zon. De loungehoek moet over het algemeen veel comfort en sfeer bieden. Dat is tenslotte waarom je naar de tuin verhuist. Om heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten. Dat genieten lukt uiteraard alleen niet zo goed op tuinmeubelen die niet lekker zitten of er helemaal niet meer uitzien. Misschien zijn ze wel verroest door de regen of hebben ze gewoon simpelweg hun beste tijd wel gehad. Kijk daarom alvast eens bij een loungeset outlet. Deze periode is eigenlijk de perfecte periode om je tuinmeubelen aan te schaffen omdat de collectie van vorige jaar eruit moet. Alle producten die overgebleven zijn worden in de sale gegooid of gaan naar een outlet. Voor jou dus de ideale gelegenheid om die aluminium tuinbank aan te schaffen waar je al een tijdje naar zat te kijken.

Onkruid verwijderen

Waarschijnlijk heb je in het najaar niet veel aan de tuin gedaan. Grote kans dus dat er inmiddels wel het een en ander aan onkruid is gegroeid. Het is vaak iets wat we over het hoofd zien maar onkruid zorgt er voor dat een tuin er alles behalve fris uitziet. Het oogt vaak een beetje rommelig. Duik daarom nu alvast eens de tuin in en haal het overgrote deel van het onkruid alvast weg. Dit zorgt er niet alleen voor dat je tuin er wat beter uitziet maar het zorgt ook meteen bij jouw voor wat meer rust. Hoef je straks in het voorjaar niet opeens alles in een keer te doen.

Leuke accessoires toevoegen

Wie is er nu niet dol op accessoires? Accessoires geven een ruimte sfeer en werken ook perfect in de tuin. Je kan verschillende accessoires gebruiken zoals een tuinkleden of kussens voor je tuinmeubelen maar ook meubilair buiten zoals een kastje of poster vallen hieronder. Tegenwoordig bestaan er zo ontzettend veel verschillende accessoires voor in de tuin dat er waarschijnlijk ook wel iets voor jouw tuin tussen zit.

Geef een reactie