Blog

Is het de investering waard?

Als kind hadden wij allemaal luxe dromen. Iedereen wilde in zijn tuin inbouw zwembaden, sauna’s en tennisbanen. Voor sommigen vervagen deze dromen met de tijd. Bijvoorbeeld met sauna’s vind je het prima om één of twee keer in het jaar naar een sauna toe te gaan. Vervolgens heb je er niet echt meer behoefte aan. Het werkt hetzelfde als je ooit een weekendje weg bent in een huis met een sauna. Hoeveel maak je er nu echt gebruik van? Toch ben ik een van deze dromen nog steeds niet kwijtgeraakt, dat is namelijk de droom van inbouw zwembaden in mijn tuin. Niet dat ik er meerdere wil, maar op de een of andere manier blijft dit idee mij achtervolgen. Ik snap dat de initiële investeringen van inbouw zwembaden niet ontzettend hoog zijn, het zijn de onderhoudskosten die het een dure investering maken. Omdat het toch aan mij blijft knagen heb ik laatst even naar Stassar gegaan en ik was positief verbaasd.

 

De keuze is reuze

Misschien omdat ik nu volwassen ben kan ik de kosten van inbouw zwembaden beter relativeren en goedpraten voor mijzelf. Als ouderen zijn wij ontzettend goed in iets irrationeels voor onszelf goedpraten. Zo goed zelfs dat ik haast op het punt sta op Stassar op te bellen om te vragen wanneer ik wat inbouw zwembaden kan komen bekijken. Op Stassar vond ik namelijk een mooi assortiment aan inbouw zwembaden. Stassar had hele directe en niet overmatig mooie zwembaden. Dat is voor mij een positief punt. Je vind bijvoorbeeld op Stassar geen zwembaden in de vorm van een flamingo, of eentje met nog een bubbelbad in het midden gebouwd. Omdat ik toch een nuchtere Hollands man blijf vond ik het prettig om te zien dat ze bij Stassar alleen maar simpele inbouw zwembaden aanboden.

 

Moet ik het doen?

Waar ik tegen aanloop heb ik eerder besproken. Want als ik eenmaal zo’n bad van Stassar heb, hoe vaak ga ik het dan gebruiken?  In de winter natuurlijk nooit alleen in lente en in de zomer. Daarnaast ben ik bang dat als ik ouder word ik het bad nauwelijks meer ga gebruiken. Ook niet in de zomer. Maar aan de andere kant is een bad ook een hele goede manier om als bejaarde fysiek gezond te blijven. Zo schiet ik natuurlijk niks op. Ik weet het nog niet. Een bad van Stassar lijkt met geweldig alleen er knaagt nog iets aan mij. Daarom ga ik mijn gouden regel toepassen. Als je twijfelt over een dure aankoop, laat het een maand rusten en kijk in de tussentijd niet naar het geld dat je beschikbaar hebt. Wil je het na die maand alsnog, dan mag je het kopen. Dus misschien tot volgende maand Stassar!

Geef een reactie