Blog

Een mooie foto of diploma inlijsten

Een foto kan vaak ervoor zorgen dat je een moment of een herinnering kan vastleggen zodat je hier altijd naar kan terugkijken. Een foto kan je ook aan iemand anders geven om een mooie plek te delen, of te laten zien wat jij hebt gezien. Wanneer iemand je dierbaar is kan je ook een foto van diegene op een mooie plek in je huis zetten of hangen. En wanneer je een foto in je huis wil hangen is het natuurlijk mooi als deze in een mooie fotolijst zit. Een fotolijst zorgt er namelijk voor dat de foto in goede staat blijft. Maar ook krijgt de foto een mooiere uitstraling. Wanneer je de juiste lijst om de foto doet ziet de foto er vaak nog veel mooier uit. Maar hoe vind je nou de juiste lijst? 

 

Het juiste formaat

Om te beginnen moet je weten welke maat je nodig hebt. Er zijn namelijk een hele hoop maten te vinden. Het is dan belangrijk dat je foto er goed in past. Je kan er ook voor kiezen om een fotolijst met passe-partout te nemen. Dit is een witte ruimte om de foto heen. Hierdoor kan de lijst groter zijn dan de foto. Je moet in dat geval naar de binnenmaat kijken van de lijst om de juiste maat voor je foto te vinden. Een populaire maat is de fotolijst a4. Hier kunnen namelijk naast foto’s, ook heel goed certificaten of diploma’s in worden bewaard. Het blijft hierdoor mooier en ook nog eens leuk om op te hangen. Als de juiste a4 maat neemt hoef je dus ook je diploma niet te vouwen of bij te snijden om in de lijst te laten passen. De maat is dus heel belangrijk bij een fotolijst. Weten welke formaten er allemaal zijn en hoe jij je foto het beste in kunt lijsten? Check Lijstentoko

 

Kleur en materiaal

Als tweede is het materiaal heel belangrijk. Je kan dit een beetje af laten hangen van wat je mooi vindt of wat goed bij de foto staat. Je kan bijvoorbeeld voor een houten lijst gaan, of juist aluminium. Dit ligt er een beetje aan wat je mooi vindt. Nadat je het materiaal hebt gekozen kan je vaak ook nog de kleur kiezen. Bij de kleur is het belangrijk dat het ook een beetje kleurt bij de rest van het interieur. Op sommige plekken kan een opvallend kleurrijke fotolijst heel leuk zijn. Maar wanneer het al een drukke omgeving is kan zwart of wit ook heel goed staan. Wat je ook kiest, met een mooie fotolijst zorg je ervoor dat de foto of herinnering nog beter bewaard wordt!  

Geef een reactie