Blog

Op reis naar Istanbul

Wanneer ben jij voor het laatst op vakantie gegaan? Voor mij is dit alweer twee jaar geleden en ik kijk enorm uit naar het moment dat wij weer op vakantie mogen gaan. Het is voor mij veel te lang geleden sinds dat ik op een ligbedje aan het strand heb gelegen. Ook mis ik een ontzettende leuke stedentrip waarin je een compleet onbekende stad leert kennen. Wij hunkeren denk ik allemaal naar het einde van deze pandemie. Voor als het moment eindelijk daar is weet ik alvast waar ik naar toe wil gaan. Als de wereld weer open gaat, sta ik als eerste op Schiphol, om met mijn vliegtickets Turkije te bezoeken. En dan in het specifiek sta ik klaar om met mijn vliegtickets Istanbul te bezoeken. Ik ben namelijk nog nooit naar Turkije of naar Istanbul gegaan. Ik heb online al wat opgezocht over Turkije en Istanbul voor als ik mijn vliegtickets ga kopen, en het lijkt mij een fantastische plek om te bezoeken.

 

Een unieke stad

Istanbul is niet de hoofdstad van Turkije, maar het is wel de grootste stad van Turkije. Sommigen zeggen ook dat je in Istanbul de echte sfeer van Turkije kan proeven. Toen ik de foto’s zag van de stad had ik al bijna mijn vliegtickets naar Istanbul geboekt. Istanbul bulkt van de smalle straatjes, bazaars, waar je alle kan kopen. Specerijen, kleding, Turkse kleden, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan je moskeeën bezoeken in Istanbul. En ik kan je alvast verklappen dat deze anders zijn dan in Nederland. Turkije zorgt ontzettend goed voor haar cultureel erfgoed, en dat kan je zien op de foto’s. Alles ziet er prachtig uit. Met vliegtickets Istanbul bezoeken staat dus hoog een mijn lijstje, zeker omdat ik de stad nog nooit eerder heb bezocht. Eigenlijk ben ik nog nooit naar Turkije geweest, dus ik kan mij straks onderdompelen in een hele nieuwe cultuur.

 

Kan ik al boeken

Wanneer wij mogen gaan is natuurlijk wat onduidelijk. Maar als iedereen groen licht krijgt om weer op vakantie te gaan sta ik klaar om met mijn vliegtickets Istanbul onveilig te maken. Natuurlijk weet niemand wanneer dat moment is, maar je kan al ontzettend veel voorpret hebben door uit te zoeken waar je naar toe wilt. Voor mij gaat het Istanbul worden. Misschien heb ik je zelfs overgehaald om ook naar Turkije of Istanbul te gaan. Dan zie ik je daar wel op het vliegtuig of in één van de bazaars.

Geef een antwoord