Blog

Tips voor het verkopen van sieraden

Veel creatieve mensen dromen ervan om een eigen bedrijfje te hebben. Hoe fantastisch is het als je je creaties kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van sieraden. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om je zelfgemaakte sieraden online te verkopen. Maar er is natuurlijk ook best wat concurrentie. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks voor het verkopen van je eigen sieraden en het opzetten van een online sieraden winkeltje.

Vind je niche & publiek

Het maakt niet uit wat je verkoopt, een van de eerste dingen die je moet doen is onderzoeken aan wie je je product gaat verkopen. Dit is ook waar voor het verkopen van sieraden. Vraag jezelf daarom verschillende vragen, wat is de niche waaronder mijn sieraden vallen? Wie zijn de mensen die mijn sieraden gaan kopen? Denk hierbij aan leeftijd, gender, hobby’s interesses enzovoorts. Het is net zo belangrijk om te weten aan wie je gaat verkopen als te weten wat je gaat verkopen. De laatste belangrijkste vraag is natuurlijk waar je je publiek kunt vinden.

Online winkel opzetten

Het is nog nooit zo gemakkelijke geweest om online een eigen winkel op te zetten. Je kunt gemakkelijk een eigen webwinkel bouwen of gebruik maken van een van de vele verschillende platformen die hiervoor tegenwoordig zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Etsy, eBay, Amazon en Bol.com in Nederland. Elk van deze platforms heeft ins en outs die je zult moeten leren. Het is daarom aan te raden je eerst volledig op één platform te focussen voordat je je winkel uitbreidt naar andere platforms.

Goede foto’s

Hoe mooi je creaties ook zijn, bij een online winkel zul je ze ook op de juiste manier moeten presenteren. Het is dan ook belangrijk om hoogwaardige foto’s te nemen. Denk aan de achtergrond, de belichting en de kwaliteit van de foto. Als je fotografie ook een leuke hobby vindt, kun je investeren in een goede camera en andere benodigdheden. Maar je kunt het fotograferen van je sieraden natuurlijk ook aan een professioneel overlaten.

Betaling en verzending

Het creëren van je sieraden is als creatieveling natuurlijk het leukst. Maar als je deze sieraden gaat verkopen komen ook nog andere taken bij kijken. Denk aan het opzetten van een betalingssysteem en het verzenden van je creaties. Je kunt investeren in mooie sieradendoosjes maar als je net begint dan zijn luchtkussen enveloppen ook een goede optie. Naast deze taken moet je natuurlijk ook netjes je administratie gaan bijhouden.

Geef een reactie